راهنمای مدیریت پرورش مرغ مادر گوشتی اربوراکرز
جیره نویسی و تغذیه
1- جیره بایستی بر اساس حداقل هزینه و بالاترین کیفیت تنظیم گردد در تنظیم جیره شرایط آب و هوایی و وزن نهایی کشتار بایستی مورد توجه قرار گیرد.
پیشنهادهای تغذیه ای این راهنما مربوط به دمای ثابت 20 تا 25 درجه سانتی گراد برای سالن پرورش می باشد اگر دمای سالن طی دوره پرورش با دمای مورد نظر این راهنما تفاوت معنی داری داشته باشد میزان مواد مغذی باید تصحیح شوند .
مواد اولیه از لحاظ میزان مواد مغذی از کشوری به کشور دیگر از فصلی به فصل دیگر و حتی از یک محموله به محموله دیگر دارای تفاوتهای محسوسی می باشد. تفاوت در ترکیب مواد مغذی و کیفیت مواد غذایی مساله مهمی در تنظیم جیره می باشد.
مواد خوارکی مورد استفاده در جیره جوجه های گوشتی را از لحاظ کمی و کیفی کنترل کنید تا مطمئن شوید که جوجه های گوشتی بهترین جیره را مصرف می کنند به موارد زیر توجه نمایید :
1- غلات باید دارای استانداردهای لازم باشند به ویژه باید از لحاظ وجود مایکوتوکسین ها مورد بررسی قرار گیرند .
2- کنجاله سویا باید به خوبی حرارت داده شود تا بازدارنده آنتی تریپسین موجود در ان از بین برود .
3- مکمل های پروتئینی حیوانی باید عاری از سالمونلا و حاوی انتی اکسیدان باشند.
پودر استخوان و گوشت باید قبل از اضافه شدن به جیره از لحاظ میزان کلسیم و فسفر آزمایش شوند از چربیهای حیوانی و گیاهی می توان در جیره استفاده کرد به هر حال افزودن یک آنتی اکسیدان مناسب چهت جلوگیری از اکسیداسیون آن حائز اهمیت است .
وقتی میزان پروتئین مواد خوارکی کمتر از حد طبیعی آن باشد میزان اسیدهای آمینه موجود در آن باید در جهت رفع کمبود تصحیح شود .
برای محاسبه در صد هر یک از اسیدهای آمینه مورد نیاز در جیره نسبت های موجود در جدول زیر را در میزان انرژی ضرب و سپس تقسیم بر صد کنید .
نسبت های پیشنهادی اسیدهای آمینه به انرژی قابل متابولیسم جیره
اسیدهای آمینه |
جیره آغازین |
جیره رشد |
جیره پایانی |
آرژنین |
42/0 |
38/0 |
30/0 |
لیزین |
39/0 |
34/0 |
28/0 |
متیونین |
18/0 |
17/0 |
13/0 |
کل اسیدهای امینه گوگردار |
29/0 |
28/0 |
23/0 |
تریپتوفان |
07/0 |
065/0 |
06/0 |
هیستیدین |
12/0 |
11/0 |
10/0 |
لوسین |
40/0 |
38/0 |
33/0 |
ایزولوسین |
25/0 |
23/0 |
20/0 |
هواکشیل آلانین + تیروزین |
46/0 |
38/0 |
32/0 |
ترئونین |
25/0 |
24/0 |
22/0 |
والین |
29/0 |
25/0 |
22/0 |
گلیسین+ سرین |
45/0 |
35/0 |
30/0 |
تنظیم پروتئین و تمام اسیدهای آمینه نسبت به انرژی جیره نخستین قدم در تنظیم جیره است نسبت کالری به پروتئین خام یک راهنمای مفید برای مشخص کردن نیازهای مواد مغذی در مراحل مختلف پروتئین جوجه ها است .
در دامه انرژی 3100 تا 3420 کیلو کالری در هر کیلو گرم جیره نسبت های زیر پیشنهاد می شود :
نسبت های انرژی به پروتئین در جیره های مختلف
جیره آغازین با تراکم پایین |
140 |
جیره آغازین |
135 |
جیره رشد |
160 |
جیره پایانی (نهایی ) |
173 |
اکثر برنامه های تغذیه ای شامل جیره آغازین ، رشد و پایانی هستند یک برنامه تغذیه ای باید بر اساس وزن مورد نظر و سنی که جوجه های گله کشتار می شوند تنظیم شود .
وقتی جوجه های گوشتی به منظور دستیابی به اوزان سنگین پرورش داده می شوند برنامه غذایی و جیره بایستی طوری تنظیم شود تا از جمع شدن چربی در محوطه شکمی ، سندرم مرگ ناگهانی ، ضریب تبدیل غذایی و درصد ماندگاری مورد توجه قرار گیرد.
طی سه هفته اول پرورش جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم پایین مصرف کرده اند در مقایسه با جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم بالا مصرف کرده اند ممکن است وزن بدن کمتر و ضریب تبدیل غذایی بالاتری نشان دهند به هر حال تا سن کشتار وزن بدن و بازده غذایی جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم پایین مصرف کرده اند برابر یا بهتر از جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم بالا مصرف کرده اند خواهد شد.
توجه :بازدهی جوجه مرغهای گوشتی تقریبا بعد از 40 روزگی به طور سریع کاهش یافته و چربی در محوطه شکمی افزایش می یابد بنابراین جوجه مرغهای گوشتی تا آنجا که ممکن است باید در سنین جوانتر کشتار شوند.
جدول زیر نمونه ای از برنامه های غذایی برای جوجه های گوشتی آربوراکرز می باشد که در سنین و اوزان مختلف کشتار می شوند :
نمونه ای از برنامه های غذایی برای جوجه های گوشتی آربوراکرز
وزن و زمان کشتار برنامه غذایی (روز) |
||||||
جثه پرنده |
جنس |
وزن کیلوگرم |
سن روز |
آغازین |
رشد |
پایانی |
کوچک |
مخلوط |
75/1-50/1 |
37-33 |
21-0 |
30-22 |
کشتار-31 |
متوسط |
مخلوط |
20/2-75/1 |
44-37 |
21-0 |
37-22 |
کشتار-38 |
|
خروس |
50/2 |
+45 |
21-0 |
37-22 |
کشتار-38 |
بزرگ |
مرغ |
00/2 |
45-40 |
18-0 |
33-19 |
کشتار-34 |
راهنمای نیازهای غذایی در حالت استاندارد( کمتر از 25/2 کیلوگرم)
مواد مغذی |
آغازین |
رشد |
پایانی |
پروتئین خام (درصد) |
23 |
20 |
5/18 |
انرژی قابل متابولیسم |
|||
مگاژول درهر کیلوگرم |
13 |
4/13 |
4/13 |
کیلوکالری در کیلوگرم |
3100 |
3200 |
3200 |
نسبت انرژی به پروتئین |
135 |
160 |
173 |
چربی خام ، (درصد) |
7-5 |
7-5 |
7-5 |
اسیدلینولئیک،(درصد) |
1 |
1 |
1 |
آنتی اکسیدان(میل گرم در هر کیلوگرم) |
120 |
120 |
120 |
کوکسیدیواستات |
+ |
+ |
+ |
مواد معدنی (حداقل – حداکثر ، درصد) |
|||
کلسیم |
95/0-90/0 |
90/0-85/0 |
85/0-80/0 |
فسفر قابل دسترس |
47/0-45/0 |
45/0-42/0 |
43/0-40/0 |
نمک |
45/0-30/0 |
45/0-30/0 |
45/0-30/0 |
سدیم |
22/0-18/0 |
22/0-18/0 |
22/0-18/0 |
پتاسیم |
90/0-70/0 |
90/0-70/0 |
90/0-70/0 |
منیزیوم |
06/0 |
06/0 |
06/0 |
کلراید |
30/0-20/0 |
30/0-20/0 |
30/0-20/0 |
اسیدهای آمینه ( حداقل ، درصد) |
|
||
آرژنین |
28/1 |
20/1 |
96/0 |
لیزین |
20/1 |
01/1 |
94/0 |
متیونین |
47/0 |
44/0 |
38/0 |
متیونین+سیستین |
92/0 |
82/0 |
77/0 |
تریپتوفان |
22/0 |
19/0 |
18/0 |
ترئونین |
78/0 |
76/0 |
70/0 |
تغذیه جداگانه مرغها و خروسها
در جدول زیر نیازهای تغذیه چند ماده مهم که بطور جداگانه برای مرغ و خروس تعیین شده منعکس است در مورد موادی که در این جدول وجود ندارد می توان از جدول شماره 15 استفاده نمود.
میزان چند ماده مغذی مورد نیاز در تغذیه جداگانه مرغ وخروس
مواد مغذی |
آغازین (21-0 روزگی ) |
رشد (37-22 روزگی ) |
پایانی (کشتار – 38 روزگی) |
|||
جنس |
خروس |
مرغ |
خروس |
مرغ |
خروس |
مرغ |
پروتئین خام (درصد) |
23 |
23 |
21 |
19 |
19 |
5/17 |
انرژی قابل متابولیسم (کیلوکالری در هر کیلوگرم) |
3100 |
3100 |
3200 |
3200 |
3200 |
3200 |
نسبت انرژی به پروتئین |
135 |
135 |
152 |
168 |
168 |
183 |
کلسیم |
90/0 95/0- |
90/0 95/0- |
85/0 88/0- |
85/0 88/0- |
85/0 88/0- |
85/0 88/0- |
فسفر قابل دسترس |
45/0 47/0- |
45/0 47/0 |
40/0 42/0- |
40/0 42/0- |
40/0 42/0- |
40/0 42/0- |
لیزین(درصد) |
25/1 |
25/1 |
95/0 |
10/1 |
1 |
90/0 |
اسیدهای آمینه گوگرددار (درصد) |
96/0 |
96/0 |
75/0 |
85/0 |
76/0 |
70/0 |
· دان به سه صورت آردی ، کرامبل ( حبه خرد شده) و یا پلت (حبه ) تهیه می شود .
· تهیه خوراک به صورت آردی آسانتر و ارزانتر است .
· تحقیقات گسترده و تجربیات عملی نشان داده است که عملکرد جوجه های گوشتی که با خوراک پلت شده تغذیه می شوند افزایش می یابد.
· مزایای تغذیه با خوارک کرامبل یا پلت شده :
1- جوجه ها با هر برداشت مواد مغذی بیشتری دریافت می کنند و از این طریق عملکرد بهتری حاصل می شود .
2- پلت ک/ردن جیره سبب ژلاتینه شدن کربوهیدرات ها و در نتیجه افزایش قابلیت هضم جیره می شود .
3- گرمای حاصل از پلت کردن جیره سبب از بین رفتن سالمونلاها وسایر باکتری ها می شود .
4- اتلاف دان کمتر می شود چون جوجه ها راحت تر دان را بر می دارند در نتیجه ضریب تبدیل غذایی بهبود می یابد .
نکات مهم
· در روزهای اولیه پرورش ، جیره باید به صورت کرامبل در آید به طوری که مواد خوراکی به اندازه ای ریز شوند که جوجه ها بتوانند به راحتی از آن تغذیه نمایند .
· در مراحل رشد و پایانی اندازه پلت نباید بیش از 5/4 میلی متر باشد.
روشهای خوارک دهی و تغذیه جوجه های گوشتی
· بلافاصله بعد از اینکه جوجه ها آب نوشیدند دان لازم را در اختیار آنها قرار دهید این موضوع نباید بیش از دوساعت از زمان ورود جوجه ها به سالن طول بکشد.
· به ازای هر 100 قطعه جوجه می توان از یک کارتن حمل جوجه یا یک سینی دانخوری جهت تغذیه در اطراف مادر مصنوعی استفاده نمود .
· سینی های دانخوری باید مستقیما بروی زمین قرار گیرند واز دان پر شوند اگر میزان دانی که در اختیار جوجه ها قرار می گیرد کم باشد یکنواختی ، رشد و درصد ماندگاری جوجه ها کاهش می یابد اگر سینی های دانخوری بیش از حد پر شوند دان روی بستر ریخته می شود و در نتیجه جوجه ها تشویق می شوند که از بستر تغذیه کنند هم چنین این کار ممکن است باعث افزایش جمعیت سوسک در بستر سالن شود.
· جوجه ها باید عادت داده شوند تا از دانخوریهای اتوماتیک تغذیه نمایند برای این منظور مرتبا سینی های دانخوری را به دانخوریهای اتوماتیک نزدیک کنید تا به آنها عادت نمایند در 7 تا 10 روزگی هر روز یک چهارم سینی های دانخوری را خارج کنید قبل از جمع آوری سینی ها مطمن شوید که جوجه ها از دانخوری های مکانیکی تغذیه می کنند .
· فراهم نمودن فضای کافی دانخوری عامل مهمی برای به دست اوردن درصد ماندگاری ، رشد و بازده غذایی مطلوب می باشد در جدول زیر فضای لازم دانخوری برای جوجه های گوشتی ارایه شده است :
فضای مورد نیاز دانخوری برای جوجه های گوشتی
نوع دانخوری |
براساس سانتی متر |
زنجیری |
5 سانتی متر به ازای هر پرنده |
استوانه ای (33 سانتی متر) |
50-30 پرنده به ازای هر دانخوری |
ناودانی (42 سانتی متر) |
50-30 پرنده به ازای هر دانخوری |
مکمل های غذایی برای بهبود عملکرد گله
کنترل کوکسیدیوز
· کنترل کوکسید یوز برای انجام موفقیت آمیز برنامه پرورش جوجه های گوشتی ضروری است .
· برنامه هایی که برای کنترل کوکسیدیوز طراحی می شوند تحت تاثیر چندین عامل قرار دارند این عوامل عبارتند از : آب و هوا ، تعداد ، سن یا وزن بدن در هنگام کشتار و دسترسی به داروها .
· به طور کلی پرورش دهندگان جوجه های گوشتی از آنتی کوکسیدیالها برای جلوگیری از کوکسید یوز استفاده می کنند .
· بعد از مدتی عامل بیماری به دارو مقاوم می شود برای جلوگیری از ایجاد مقاومت از داروهای ضد کوکسید یوز به صورت چرخشی استفاده می شود .
·
مدیریت جیره به منظور کاهش اثرات استرس گرمایی
· استرس گرمایی سبب کاهش عملکرد جوجه های گوشتی می شود دمای خنثی برای جوجه های گوشتی در محدوده 24 تا 30 درجه سانتی گراد ، به ترتیب ، از زمان هچ تا 4 هفتگی می باشد با افزایش دمای محیط ، بازدهی دمای بدن جوجه ها و مکانیسمهای انتقال حرارت نسبتا کاهش می یابد .
· طی دوره استرس گرمایی برای جلوگیری از کاهش زیاد وزن بدن میزان بعضی از مواد مغذی جیره باید تصحیح شود از آنجا که مصرف و هضم غذا با تولید گرمای متابولیکی در ارتباط است جوجه های تحت استرس گرمایی در تلاش برای به حداقل رساندن اثرات گرمای متابولیکی تولید شده مصرف خوراکشان را کاهش می دهند . لذا نیازهای غذایی باید با توجه به کاهش مصرف خوراک تنظیم شود جهت تنظیم جیره در شرایط استرس گرمایی از جدول شماره 18 استفاده کنید .
میزان موادمغذی مهم جیره در شرایط استرس گرمایی
مواد مغذی |
جیره آغازین |
جیره رشد |
جیره پایانی |
پروتئین خام ، (درصد) |
23 |
19 |
18 |
انرژی قابل متابولیسم کیلوکالری درهر کیلوگرم کیلوکالری درهر پوند |
|
||
3100 |
3250 |
3275 |
|
1407 |
1475 |
1487 |
|
نسبت انرژی به پروتئین |
135 |
171 |
182 |
چربی خام (درصد) |
5 |
8-6 |
9-7 |
لیزین (درصد) |
2/1 |
02/1 |
96/0 |
متیونین+سیستین(درصد) |
92/0 |
82/0 |
80/0 |
ویتامین E (واحد بین المللی در هر کیلوگرم) |
30 |
50-40 |
50-40 |
ویتامین C (میلی گرم در هرکیلوگرم) |
- |
150 |
200 |
ملاحظات مهم مدیریتی در شرایط استرس گرمایی
· میزان پروتئین جیره را افزایش ندهید چون سبب افزایش گرمای تولید شده بدن جوجه ها می شود.
· برای افزایش کل انرژی جیره بدون افزایش گرمای متابولیکی ، میزان چربیهای حیوانی و یا گیاهی را افزایش دهید .
· استفاده از سطوح کافی مکمل اسیدهای آمینه دارای قابلیت جذف بالا را در برنامه تغذیه ای داشته باشید.
· میزان ویتامین های جیره را در حد نیاز تامین کنید.
· افزودن جوش شیرین تا 25 کیلوگرم درهر تن جیره سبب جلوگیری از تغییرات PH خون می شود.
· افزودن اسید سالیسیلیک (آسپرین ) به میزان 3/0 گرم درهر لیتر آب آشامیدنی گاهی اوقات درکاهش اثرات گرمایی به ویژه زمانی که عارضه نقص سیستم قلبی- عروقی حاد باشد مفید است .
· در مواقع افزایش زیاد دما ، خارج ساختن دان از دسترس طیور در گرمترین ساعات روز (10 صبح تا 6 بعد از ظهر) می تواند درصدماندگاری گله را افزایش دهد .
کاهش ابتلا به عاره آسیت
· عارضه آسبت در جوجه های گوشتی با رشد سریع به علت افزایش تقاضای اکسیژن اتفاق می افتد استرس های محیطی و مشکلات مدیریتی می توانند به بروز این عارضه کمک نمایند تغییرجیره در به حداقل رساندن اثرات منفی این عارضه به نحوچشمگیری می تواند نقش داشته باشد .
· در سالهای اخیر تحقیقات قابل توجهی برای بهبود عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از برنامه محدودیت غذایی انجام شده است شرتک آربوراکرز برنامه کاربردی محدودیت غذایی در سنین اولیه را سبب کاهش عارضه آسیت ، مشکلات پا و عارضه مرگ ناگهانی در طیور می شود را مورد آزمایش قرارداده و آن را تویه می نماید.
هدف برنامه آن است که جوجه ها تا 21 روزگی وزنی معادل 90-85 درصد وزن استاندراد این سن را داشته باشند برای تحقق این هدف جیره شاهد با تراکم پایین ماد مغذی (دارای انرژی و پروتئین پایین ) تا 21 روزگی در دسترس جوجه ها قرارداده می شود سپس تا 35 روزگی جیزه رشد و تا سن کشتار (حداقل 49 روزگی) جیره پایانی در اختیار جوجه ها قرار می گیرد سطوح مواد مغذی جیره برای کنترل آسیت در جدول شماره 18 منعکس شده است .
استانداردهای معمول جوجه گوشتی آربوراکرز ( بر اساس گرم)
مرغ و خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
85.0 |
10.1 |
149 |
149 |
135 |
175 |
1 |
07.1 |
22.1 |
471 |
322 |
265 |
440 |
2 |
24.1 |
45.1 |
986 |
515 |
355 |
795 |
3 |
40.1 |
68.1 |
1750 |
764 |
455 |
1250 |
4 |
56.1 |
94.1 |
2761 |
1011 |
520 |
1770 |
5 |
73.1 |
24.2 |
4074 |
1313 |
585 |
2355 |
6 |
90.1 |
58.2 |
5586 |
1512 |
585 |
2940 |
7 |
خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
85.0 |
10.1 |
153 |
149 |
135 |
180 |
1 |
06.1 |
20.1 |
484 |
330 |
276 |
456 |
2 |
23.1 |
43.1 |
1032 |
548 |
382 |
839 |
3 |
38.1 |
65.1 |
1829 |
797 |
486 |
1325 |
4 |
54.1 |
91.1 |
2911 |
1083 |
565 |
1890 |
5 |
71.1 |
21.2 |
4337 |
1426 |
646 |
2536 |
6 |
87.1 |
50.2 |
5949 |
1611 |
645 |
3181 |
7 |
مرغ |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
86.0 |
10.1 |
146 |
149 |
135 |
170 |
1 |
08.1 |
23.1 |
458 |
312 |
254 |
424 |
2 |
25.1 |
47.1 |
939 |
481 |
328 |
751 |
3 |
42.1 |
72.1 |
1669 |
729 |
424 |
1175 |
4 |
58.1 |
98.1 |
2606 |
938 |
475 |
1650 |
5 |
75.1 |
29.2 |
3804 |
1197 |
524 |
2174 |
6 |
94.1 |
73.2 |
5236 |
1432 |
525 |
2699 |
7 |
استاندارد جوجه گوشتی fs آربوراکرز ( براساس گرم)
مرغ و خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
85.0 |
10.1 |
153 |
149 |
135 |
180 |
1 |
07.1 |
22.1 |
476 |
323 |
265 |
445 |
2 |
24.1 |
45.1 |
998 |
522 |
360 |
805 |
3 |
40.1 |
68.1 |
1764 |
766 |
455 |
1260 |
4 |
56.1 |
94.1 |
2785 |
1021 |
525 |
1785 |
5 |
73.1 |
24.2 |
4109 |
1324 |
590 |
2375 |
6 |
90.1 |
59.2 |
5624 |
1515 |
585 |
2960 |
7 |
خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
85.0 |
10.1 |
158 |
149 |
135 |
180 |
1 |
06.1 |
20.1 |
489 |
330 |
276 |
456 |
2 |
23.1 |
43.1 |
1045 |
548 |
382 |
839 |
3 |
38.1 |
64.1 |
1843 |
797 |
486 |
1325 |
4 |
54.1 |
91.1 |
2911 |
1083 |
565 |
1890 |
5 |
71.1 |
21.2 |
4337 |
1426 |
646 |
2536 |
6 |
87.1 |
50.2 |
5949 |
1611 |
645 |
3181 |
7 |
مرغ |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
86.0 |
10.1 |
150 |
149 |
135 |
175 |
1 |
08.1 |
23.1 |
463 |
313 |
254 |
429 |
2 |
25.1 |
47.1 |
951 |
488 |
332 |
761 |
3 |
42.1 |
73.1 |
1682 |
731 |
424 |
1184 |
4 |
58.1 |
98.1 |
2629 |
947 |
479 |
1664 |
5 |
75.1 |
29.2 |
3836 |
1208 |
529 |
2192 |
6 |
94.1 |
73.2 |
5272 |
1435 |
525 |
2717 |
7 |
استانداردهای FSY جوجه گوشتی آربوراکرز ( بر اساس گرم)
مرغ و خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
84.0 |
10.1 |
143 |
149 |
135 |
170 |
1 |
06.1 |
20.1 |
456 |
313 |
260 |
430 |
2 |
23.1 |
44.1 |
966 |
510 |
355 |
785 |
3 |
40.1 |
70.1 |
1729 |
763 |
450 |
1235 |
4 |
57.1 |
97.1 |
2763 |
1034 |
525 |
1760 |
5 |
75.1 |
28.2 |
4121 |
1358 |
595 |
2355 |
6 |
92.1 |
58.2 |
5693 |
1572 |
610 |
2965 |
7 |
12.2 |
11.3 |
7558 |
1865 |
600 |
3565 |
8 |
خروس |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
84.0 |
10.1 |
147 |
149 |
135 |
175 |
1 |
05.1 |
19.1 |
468 |
321 |
271 |
446 |
2 |
22.1 |
42.1 |
1010 |
542 |
382 |
828 |
3 |
38.1 |
65.1 |
1808 |
798 |
482 |
1310 |
4 |
55.1 |
94.1 |
2914 |
1105 |
569 |
1880 |
5 |
73.1 |
25.2 |
4388 |
1474 |
657 |
2536 |
6 |
89.1 |
49.2 |
6063 |
1676 |
672 |
3208 |
7 |
09.2 |
05.3 |
8099 |
2036 |
667 |
3875 |
8 |
مرغ |
||||||
ضریب تبدیل غذایی جمع هفتگی |
مصرف خوراک (گرم) جمع هفتگی |
افزایش وزن بدن (گرم) |
وزن بدن (گرم ) |
سن (هفته) |
||
84.0 |
10.1 |
139 |
149 |
135 |
165 |
1 |
08.1 |
24.1 |
447 |
309 |
249 |
414 |
2 |
24.1 |
44.1 |
920 |
473 |
328 |
742 |
3 |
43.1 |
77.1 |
1658 |
738 |
418 |
1160 |
4 |
59.1 |
98.1 |
2608 |
950 |
481 |
1640 |
5 |
78.1 |
36.2 |
3869 |
1261 |
533 |
2174 |
6 |
96.1 |
67.2 |
5335 |
1466 |
548 |
2722 |
7 |
16.2 |
18.3 |
7030 |
1696 |
533 |
3255 |
8 |
در صد بازده گوشت سفید جوجه های گوشتی معمول با تولید بالا
سن (روز) |
معمول X با تولیدبالا |
معمول |
FSY |
42 |
|
1.16 |
4.18 |
49 |
4.17 |
8.16 |
8.18 |
56 |
1.18 |
|
3.19 |