راهنمای مدیریت پرورش مرغ مادر گوشتی اربوراکرز

راهنمای مدیریت پرورش  مرغ گوشتی آبراکرز
 

موقعیت و ساختمان مزرعه

·          بهتر است دریک منطقه عاری از آلودگی های میکروبی ایجاد شود و از نزدیکترین مزرعه پرورش طیور و یا صنایع مرتبط با آن ، مطابق ضوابط سازمان دامپزشکی فاصله داشته باشد .

·          مزرعه را در مسیر جاده هایی که طیور حمل و نقل می شوند احداث ننمایید .

·          اطراف مزرعه را محصور نمایید تا از ورود افراد متفرقه جلوگیری شود .

·          منابع تامین کننده آب را از لحاظ میزان مواد معدنی ، بار میکروبی و شیمیایی آزمایش نمایید.

·          سالن مرغداری باید طوری طراحی شود که از ورود پرندگان و حیوانات وحشی به داخل آن جلوگیری شود .تمام بخشهای باز سالن باید با توری فلزی با چشمه های 2 سانتیمتر محصور شود . برای جلوگیری از ورود جوندگان به داخل سالن باید پی و کف سالن به خوبی کوبیده شود .

·          محوطه ای به ابعاد 15 متر اطراف تمام سالنها را مسطح و پاکسازی نمایید ،به طوری که علف ها سریع و به آسانی قابل برداشت باشند .

پیشگیری از بیماریهایی که از طریق انسان منتقل می شوند

·         تعداد بازدید کنندگان و افراد دیگری که به هر دلیل وارد مزرعه می شوند را محدود نمایید .

·         اگر لازم است اشخاصی در یک روز به چند مزرعه سرکشی نمایند، آنها باید نخست از گله های جوانتر بازدید کنند . گله هایی که مشکلات بیماری دارند را همیشه در مرحله آخر سرکشی نمایید .

·         تمام اشخاصی که وارد مزرعه می شوند باید نکات بهداشتی را رعایت کنند. لازم است کارگران و بازدیدکنندگان دوش بگیرند و لباس تمیز بپوشند. این یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از انتقال آلودگی بین سالنها است .

·         مشخصات بازدیدکنندگان شامل نام ، نام شرکت ، هدف از بازدید ، مزرعه بازدید شده قبلی و مزرعه ای که بعدا بازدید خواهد شد ثبت شود .

·         کارگران و بازدیدکنندگان در هنگام ورود و خروج از هریک از سالنها باید دستها و چکمه هایشان را شسته و ضد عفونی نمایند .

·         وسایل و تجهیزاتی که به سالن آورده می شوند ، منبع بالقوه بیماری هستند . در مواردی که به ناچار باید وسایلی را وارد یا خارج کرد ، باید با دقت تمیز و ضد عفونی شوند.

پیشگیری از بیماری هایی که از طریق حیوانات منتقل می شوند

·     تا آنجا که ممکن است سیستم پرورش را طوری تنظیم نمایید تا تمام جوجه ها در یک زمان معین وارد مزرعه شده و همزمان از مزرعه خارج شوند (یعنی روش all in/all out اعمال شود .) نگهداری جوجه ها با سنین مختلف در یک مزرعه سبب اشاعه بیماری می شود .

·     ایجاد وقفه بین دو دوره پرورش از میزان آلودگی مزرعه خواهد کاست . وقفه بین دو دوره پرورش ، به فاصله زمانی بین پایان مرحله پاکسازی و ضد عفونی سالن و ورود گله جدید گفته می شود .

·     تجهیزات ، وسایل ساختمان و مواد زائد را از دسترس جوندگان دور نگهدارید .

·     به محض اینکه دان روی زمین ریخته شد آن را جمع آوری نمایید .

·     از ورود پرندگان وحشی به داخل سالنها جلوگیری نمایید .

·     از یک برنامه موثر برای کنترل جوندگان استفاده کنید. استفاده از طعمه مسموم به شرطی که ادامه دار باشد از مؤثرترین روشها است.

·     از یک برنامه مدیریتی برای کنترل آفت از طریق بیولوژیکی ، مکانیکی و شیمیایی استفاده نمایید

برنامه روشنایی

برای تحریک رشد و افزایش درصدماندگاری ساعات و شدت روشنایی را تنظیم نمایید .

سیستم روشنایی

نور باید به طور یکسان در کل سالن توزیع شود .

از انواع مختلف لامپ به شرح زیر می توان استفاده نمود :

لامپ هایی که گرما تولید نمی کنند طیف وسیع خوبی را فراهم می کنند اما بازده انرژی پایینی دارند این نوع لامپ های با تشعشع بالا به ازای هر وات هزینه مصرف برق را کاهش خواهد داد . لامپ های فلورسنت 3 تا 5 برابر بیشتر از لامپ های کم مصرف نورتولید می کنند این نوع لامپ ها با گذشت زمان شدت نور کمتری تولید می کنند و باید قبل از سوخته شدن تعویض شوند لامپ های با فلورسنت 3 تا 5 برابر بیشتر از لامپ های کم مصرف نور تولید می کنند این نوع لامپ ها با گذشت زمان شدت نور کمتری تولید می کنند وباید قبل از سوخته شدن تعویض شوند .

لامپ های سدیمی بازدهی خوبی دارند و در سالنهای با ارتفاع زیاد بیشترین بازدهی را دارند در مقایسه با لامپ های کم مصرف به ازای هر وات 10 برابر بیشتر نور تولید می کنند .گذاشتن یک کلاهک بالای لامپ بازدهی آن را افزایش داده از این طریق هزینه مصرف برق کاهش می یابد تمیز کردن منظم لامپ و کلاهک آن بازدهی لامپ را به حداکثر می رساند.

نمونه ای از برنامه نوری برای افزایش درصدماندگاری گله

سن (روز)

شدت (لوکس)

ساعات روشنایی

ساعات خاموشی

3-1

40-30

24-23

1-0

15-4

10-5

12

12

22-16

10-5

16

8

22 تاسن کشتار

10-5

23-18

6-1

برنامه نوردهی متناوب

مشاهدات مزرعه ای نشان می دهد که برنامه نوری متناوب سبب افزایش درصد ماندگاری سرعت رشد و ضریب تبدیل غذایی می شود .

 آماده سازی سالن برای جوجه ریزی

سعی کنید شرایط محیطی سالم برای جوجه ها فراهم نمایید و میکروارگانیسم های بیماری زای موجود در داخل سالن و محوطه مزرعه را از بین ببرید.

مراحل پاکسازی و ضد عفونی کردن سالن

·          بستر وکود را از سالن خارج سازید.

·          دان  و تمام وسایل غیر ثابت از قبیل آبخوریها ، دانخوریها را از سالن خارج نمایید .

·          مدفوع و آشغالهای چسبیده روی نرده ها ، کف و هر جای دیگر سالن را جدا و پاکسازی نمایید .

·          سالن و تجهیزات آن را با آب تمیز بشویید .

·          اگر حشرات زیادی در سالن وجود دارند، می توان قبل از پاکسازی سالن آنها را با حشره کش از بین برد .

·          بستر را جاروب کنید .آشغالهای جمع شده و باقیمانده بستر را از سالن و مزرعه خارج سازید

·          سالن و تجهیزات را با مواد ضد عفونی کننده بشویید .

·          درب و تمام منفذهای سالن را برای جلوگیری از ورود و خروج پرندگان و جوندگان ببندید.

·          سالن را به مدت یک تا دو هفته خالی نگه دارید و در سرتاسر سالن سم مرگ موش بریزید. جوندگان در صورت عدم دسترسی به خوراک ، آسانتر مسموم می شوند .

·          مواد کشنده جوندگان را از سالن خارج سازید

·          داخل لوله های آب را ضد عفونی و تمیز نمایید

·          تعمیرات سالن و تجهیزات آن را انجام دهید.

·          سالن و تجهیزات مربوط به آن را ضدعفونی کنید .تجهیزات سالن قبل و بعد از نصب مجدد باید ضدعفونی شوند .

·     بعد از مراحل ضدعفونی ، از حشره کش ها استفاده نمایید .

·     درصورت نیاز ، برای ضد عفونی بستر از موادی مانند سود سوز آور آاستفاده نمایید.

·     بستری خشک و تمیز به عمق 10 سانیمتر در کف سالن ایجاد کنید . معمولا جهت ایجاد بستر از تراشه چوب نرم یا پوسته برنج استفاده می کنند .

·     قبل از ورود جوجه ها تجهیزات را نصب نمایید .

·     سالن را با فرمالدئید یا دستگاه مه پاش حرارتی به عنوان آخرین مرحله ضدعفونی ، گاز دهی نمایید.

روش پاکسازی لوله های آب

بین دو دوره :

محلول ضدعفونی کننده را در آب حل کنید .مخازن را با آب پرکنیدو قبل از باز نمودن شیرآب جهت ضدعفونی 1تا3 ساعت صبر نمایید.

 

 

 

 

جیره نویسی و تغذیه

1- جیره بایستی بر اساس حداقل هزینه و بالاترین کیفیت تنظیم گردد در تنظیم جیره شرایط آب و هوایی و وزن نهایی کشتار بایستی مورد توجه قرار گیرد.

پیشنهادهای تغذیه ای این راهنما مربوط به دمای ثابت 20 تا 25 درجه سانتی گراد برای سالن پرورش می باشد اگر دمای سالن طی دوره پرورش با دمای مورد نظر این راهنما تفاوت معنی داری داشته باشد میزان مواد مغذی باید تصحیح شوند .

مواد اولیه از لحاظ میزان مواد مغذی از کشوری به کشور دیگر از فصلی به فصل دیگر و حتی از یک محموله به محموله دیگر دارای تفاوتهای محسوسی می باشد. تفاوت در ترکیب مواد مغذی و کیفیت مواد غذایی مساله مهمی در تنظیم جیره می باشد.

مواد خوارکی مورد استفاده در جیره جوجه های گوشتی را از لحاظ کمی و کیفی کنترل کنید تا مطمئن شوید که جوجه های گوشتی بهترین جیره را مصرف می کنند به موارد زیر توجه نمایید :

1- غلات باید دارای استانداردهای لازم باشند به ویژه باید از لحاظ وجود مایکوتوکسین ها مورد بررسی قرار گیرند .

2- کنجاله سویا باید به خوبی حرارت داده شود تا بازدارنده آنتی تریپسین موجود در ان از بین برود .

3- مکمل های پروتئینی حیوانی باید عاری از سالمونلا و حاوی انتی اکسیدان باشند.

پودر استخوان و گوشت باید قبل از اضافه شدن به جیره از لحاظ میزان کلسیم و فسفر آزمایش شوند از چربیهای حیوانی و گیاهی می توان در جیره استفاده کرد به هر حال افزودن یک آنتی اکسیدان مناسب چهت جلوگیری از اکسیداسیون آن حائز اهمیت است .

وقتی میزان پروتئین مواد خوارکی کمتر از حد طبیعی آن باشد میزان اسیدهای آمینه موجود در آن باید در جهت رفع کمبود تصحیح شود .

برای محاسبه در صد هر یک از اسیدهای آمینه مورد نیاز در جیره نسبت های موجود در جدول زیر را در میزان انرژی ضرب و سپس تقسیم بر صد کنید .

 

 

نسبت های پیشنهادی اسیدهای آمینه به انرژی قابل متابولیسم جیره

اسیدهای آمینه

جیره آغازین

جیره رشد

جیره پایانی

آرژنین

42/0

38/0

30/0

لیزین

39/0

34/0

28/0

متیونین

18/0

17/0

13/0

کل اسیدهای امینه گوگردار

29/0

28/0

23/0

تریپتوفان

07/0

065/0

06/0

هیستیدین

12/0

11/0

10/0

لوسین

40/0

38/0

33/0

ایزولوسین

25/0

23/0

20/0

هواکشیل آلانین + تیروزین

46/0

38/0

32/0

ترئونین

25/0

24/0

22/0

والین

29/0

25/0

22/0

گلیسین+ سرین

45/0

35/0

30/0

تنظیم پروتئین و تمام اسیدهای آمینه نسبت به انرژی جیره نخستین قدم در تنظیم جیره است نسبت کالری به پروتئین خام یک راهنمای مفید برای مشخص کردن نیازهای مواد مغذی در مراحل مختلف پروتئین جوجه ها است .

در دامه انرژی 3100 تا 3420 کیلو کالری در هر کیلو گرم جیره نسبت های زیر پیشنهاد می شود :

نسبت های انرژی به پروتئین در جیره های مختلف

جیره آغازین با تراکم پایین

140

جیره آغازین

135

جیره رشد

160

جیره پایانی (نهایی )

173

اکثر برنامه های تغذیه ای شامل جیره آغازین ، رشد و پایانی هستند یک برنامه تغذیه ای باید بر اساس وزن مورد نظر و سنی که جوجه های گله کشتار می شوند تنظیم شود .

وقتی جوجه های گوشتی به منظور دستیابی به اوزان سنگین پرورش داده می شوند برنامه غذایی و جیره بایستی طوری تنظیم شود تا از جمع شدن چربی در محوطه شکمی ، سندرم مرگ ناگهانی ، ضریب تبدیل غذایی و درصد ماندگاری مورد توجه قرار گیرد.

طی سه هفته اول پرورش جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم پایین مصرف کرده اند در مقایسه با جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم بالا مصرف کرده اند ممکن است وزن بدن کمتر و ضریب تبدیل غذایی بالاتری نشان دهند به هر حال تا سن کشتار وزن بدن و بازده غذایی جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم پایین مصرف کرده اند برابر یا بهتر از جوجه هایی که جیره آغازین با تراکم بالا مصرف کرده اند خواهد شد.

توجه :بازدهی جوجه مرغهای گوشتی تقریبا بعد از 40 روزگی به طور سریع کاهش یافته و چربی در محوطه شکمی افزایش می یابد بنابراین جوجه مرغهای گوشتی تا آنجا که ممکن است باید در سنین جوانتر کشتار شوند.

جدول زیر نمونه ای از برنامه های غذایی برای جوجه های گوشتی آربوراکرز می باشد که در سنین و اوزان مختلف کشتار می شوند :

نمونه ای از برنامه های غذایی برای جوجه های گوشتی آربوراکرز

                                          وزن و زمان کشتار                   برنامه غذایی (روز)

جثه پرنده

جنس

وزن کیلوگرم

سن

روز

آغازین

رشد

پایانی

کوچک

مخلوط

75/1-50/1

37-33

21-0

30-22

کشتار-31

متوسط

مخلوط

20/2-75/1

44-37

21-0

37-22

کشتار-38

 

خروس

50/2

+45

21-0

37-22

کشتار-38

بزرگ

مرغ

00/2

45-40

18-0

33-19

کشتار-34

راهنمای نیازهای غذایی در حالت استاندارد( کمتر از 25/2 کیلوگرم)

مواد مغذی

آغازین

رشد

پایانی

پروتئین خام (درصد)

23

20

5/18

انرژی قابل متابولیسم

مگاژول درهر کیلوگرم

13

4/13

4/13

کیلوکالری در کیلوگرم

3100

3200

3200

نسبت انرژی به پروتئین

135

160

173

چربی خام ، (درصد)

7-5

7-5

7-5

اسیدلینولئیک،(درصد)

1

1

1

آنتی اکسیدان(میل گرم در هر کیلوگرم)

120

120

120

کوکسیدیواستات

+

+

+

مواد معدنی (حداقل – حداکثر ، درصد)

کلسیم

95/0-90/0

90/0-85/0

85/0-80/0

فسفر قابل دسترس

47/0-45/0

45/0-42/0

43/0-40/0

نمک

45/0-30/0

45/0-30/0

45/0-30/0

سدیم

22/0-18/0

22/0-18/0

22/0-18/0

پتاسیم

90/0-70/0

90/0-70/0

90/0-70/0

منیزیوم

06/0

06/0

06/0

کلراید

30/0-20/0

30/0-20/0

30/0-20/0

اسیدهای آمینه ( حداقل ، درصد)

 

آرژنین

28/1

20/1

96/0

لیزین

20/1

01/1

94/0

متیونین

47/0

44/0

38/0

متیونین+سیستین

92/0

82/0

77/0

تریپتوفان

22/0

19/0

18/0

ترئونین

78/0

76/0

70/0

تغذیه جداگانه مرغها و خروسها

در جدول زیر نیازهای تغذیه چند ماده مهم که بطور جداگانه برای مرغ و خروس تعیین شده منعکس است در مورد موادی که در این جدول وجود ندارد می توان از جدول شماره 15 استفاده نمود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

میزان چند ماده مغذی مورد نیاز در تغذیه جداگانه مرغ وخروس

مواد مغذی

آغازین

(21-0 روزگی )

رشد

(37-22 روزگی )

پایانی

(کشتار – 38 روزگی)

جنس

خروس

مرغ

خروس

مرغ

خروس

مرغ

پروتئین خام (درصد)

23

23

21

19

19

5/17

انرژی قابل متابولیسم

(کیلوکالری در هر کیلوگرم)

3100

3100

3200

3200

3200

3200

نسبت انرژی به پروتئین

135

135

152

168

168

183

کلسیم

90/0

95/0-

90/0

95/0-

85/0

88/0-

85/0

88/0-

85/0

88/0-

85/0

88/0-

فسفر قابل دسترس

45/0

47/0-

45/0

47/0

40/0

42/0-

40/0

42/0-

40/0

42/0-

40/0

42/0-

لیزین(درصد)

25/1

25/1

95/0

10/1

1

90/0

اسیدهای آمینه گوگرددار (درصد)

96/0

96/0

75/0

85/0

76/0

70/0

شکل و بافت دان

·        دان به سه صورت آردی ، کرامبل ( حبه خرد شده) و یا پلت (حبه ) تهیه می شود .

·        تهیه خوراک به صورت آردی آسانتر و ارزانتر است .

·        تحقیقات گسترده و تجربیات عملی نشان داده است که عملکرد جوجه های گوشتی که با خوراک پلت شده تغذیه می شوند افزایش می یابد.

·        مزایای تغذیه با خوارک کرامبل یا پلت شده :

1-    جوجه ها با هر برداشت مواد مغذی بیشتری دریافت می کنند و از این طریق عملکرد بهتری حاصل می شود .

2-    پلت ک/ردن جیره سبب ژلاتینه شدن کربوهیدرات ها و در نتیجه افزایش قابلیت هضم جیره می شود .

3-    گرمای حاصل از پلت کردن جیره سبب از بین رفتن سالمونلاها وسایر باکتری ها می شود .

4-    اتلاف دان کمتر می شود چون جوجه ها راحت تر دان را بر می دارند در نتیجه ضریب تبدیل غذایی بهبود می یابد .

نکات مهم

·        در روزهای اولیه پرورش ، جیره باید به صورت کرامبل در آید به طوری که مواد خوراکی به اندازه ای ریز شوند که جوجه ها بتوانند به راحتی از آن تغذیه نمایند .

·        در مراحل رشد و پایانی اندازه پلت نباید بیش از 5/4 میلی متر باشد.

روشهای خوارک دهی و تغذیه جوجه های گوشتی

·        بلافاصله بعد از اینکه جوجه ها آب نوشیدند دان لازم را در اختیار آنها قرار دهید این موضوع نباید بیش از دوساعت از زمان ورود جوجه ها به سالن طول بکشد.

·        به ازای هر 100 قطعه جوجه می توان از یک کارتن حمل جوجه یا یک سینی دانخوری جهت تغذیه در اطراف مادر مصنوعی استفاده نمود .

·        سینی های دانخوری باید مستقیما بروی زمین قرار گیرند واز دان پر شوند اگر میزان دانی که در اختیار جوجه ها قرار می گیرد کم باشد یکنواختی ، رشد و درصد ماندگاری جوجه ها کاهش می یابد اگر سینی های دانخوری بیش از حد پر شوند دان روی بستر ریخته می شود و در نتیجه جوجه ها تشویق می شوند که از بستر تغذیه کنند هم چنین این کار ممکن است باعث افزایش جمعیت سوسک در بستر سالن شود.

·        جوجه ها باید عادت داده شوند تا از دانخوریهای اتوماتیک تغذیه نمایند برای این منظور مرتبا سینی های دانخوری را به دانخوریهای اتوماتیک نزدیک کنید تا به آنها عادت نمایند در 7 تا 10 روزگی هر روز یک چهارم سینی های دانخوری را خارج کنید قبل از جمع آوری سینی ها مطمن شوید که جوجه ها از دانخوری های مکانیکی تغذیه می کنند .

·        فراهم نمودن فضای کافی دانخوری عامل مهمی برای به دست اوردن درصد ماندگاری ، رشد و بازده غذایی مطلوب می باشد در جدول زیر فضای لازم دانخوری برای جوجه های گوشتی ارایه شده است :

فضای مورد نیاز دانخوری برای جوجه های گوشتی

نوع دانخوری

براساس سانتی متر

زنجیری

5 سانتی متر به ازای هر پرنده

استوانه ای (33 سانتی متر)

50-30 پرنده به ازای هر دانخوری

ناودانی (42 سانتی متر)

50-30 پرنده به ازای هر دانخوری

 

مکمل های غذایی برای بهبود عملکرد گله

کنترل کوکسیدیوز

·        کنترل کوکسید یوز برای انجام موفقیت آمیز برنامه پرورش جوجه های گوشتی ضروری است .

·        برنامه هایی که برای کنترل کوکسیدیوز طراحی می شوند تحت تاثیر چندین عامل قرار دارند این عوامل عبارتند از : آب و هوا ، تعداد ، سن یا وزن بدن در هنگام کشتار و دسترسی به داروها .

·        به طور کلی پرورش دهندگان جوجه های گوشتی از آنتی کوکسیدیالها برای جلوگیری از کوکسید یوز استفاده می کنند .

·        بعد از مدتی عامل بیماری به دارو مقاوم می شود برای جلوگیری از ایجاد مقاومت از داروهای ضد کوکسید یوز به صورت چرخشی استفاده می شود .

· 

مدیریت جیره به منظور کاهش اثرات استرس گرمایی

·        استرس گرمایی سبب کاهش عملکرد جوجه های گوشتی می شود دمای خنثی برای جوجه های گوشتی در محدوده 24 تا 30 درجه سانتی گراد ، به ترتیب ، از زمان هچ تا 4 هفتگی می باشد با افزایش دمای محیط ، بازدهی دمای بدن جوجه ها و مکانیسمهای انتقال حرارت نسبتا کاهش می یابد .

·        طی دوره استرس گرمایی برای جلوگیری از کاهش زیاد وزن بدن میزان بعضی از مواد مغذی جیره باید تصحیح شود از آنجا که مصرف و هضم غذا با تولید گرمای متابولیکی در ارتباط است جوجه های تحت استرس گرمایی در تلاش برای به حداقل رساندن اثرات گرمای متابولیکی تولید شده مصرف خوراکشان را کاهش می دهند . لذا نیازهای غذایی باید با توجه به کاهش مصرف خوراک تنظیم شود جهت تنظیم جیره در شرایط استرس گرمایی از جدول شماره 18 استفاده کنید .

 

 

 

 

 

 

میزان موادمغذی مهم جیره در شرایط استرس گرمایی

مواد مغذی

جیره آغازین

جیره رشد

جیره پایانی

پروتئین خام ، (درصد)

23

19

18

انرژی قابل متابولیسم

کیلوکالری درهر کیلوگرم

کیلوکالری درهر پوند

 

3100

3250

3275

1407

1475

1487

نسبت انرژی به پروتئین

135

171

182

چربی خام (درصد)

5

8-6

9-7

لیزین (درصد)

2/1

02/1

96/0

متیونین+سیستین(درصد)

92/0

82/0

80/0

ویتامین E (واحد بین المللی در هر کیلوگرم)

30

50-40

50-40

ویتامین C (میلی گرم در هرکیلوگرم)

-

150

200

ملاحظات مهم مدیریتی در شرایط استرس گرمایی

·        میزان پروتئین جیره را افزایش ندهید چون سبب افزایش گرمای تولید شده بدن جوجه ها می شود.

·        برای افزایش کل انرژی جیره بدون افزایش گرمای متابولیکی ، میزان چربیهای حیوانی و یا گیاهی را افزایش دهید .

·        استفاده از سطوح کافی مکمل اسیدهای آمینه دارای قابلیت جذف بالا را در برنامه تغذیه ای داشته باشید.

·        میزان ویتامین های جیره را در حد نیاز تامین کنید.

·        افزودن جوش شیرین تا 25 کیلوگرم درهر تن جیره سبب جلوگیری از تغییرات PH خون می شود.

·        افزودن اسید سالیسیلیک (آسپرین ) به میزان 3/0 گرم درهر لیتر آب آشامیدنی گاهی اوقات درکاهش اثرات گرمایی به ویژه زمانی که عارضه نقص سیستم قلبی- عروقی حاد باشد مفید است .

·        در مواقع افزایش زیاد دما ، خارج ساختن دان از دسترس طیور در گرمترین ساعات روز (10 صبح تا 6 بعد از ظهر) می تواند درصدماندگاری گله را افزایش دهد .

کاهش ابتلا به عاره آسیت

·        عارضه آسبت در جوجه های گوشتی با رشد سریع به علت افزایش تقاضای اکسیژن اتفاق می افتد استرس های محیطی و مشکلات مدیریتی می توانند به بروز این عارضه کمک نمایند تغییرجیره در به حداقل رساندن اثرات منفی این عارضه به نحوچشمگیری می تواند نقش داشته باشد .

·        در سالهای اخیر تحقیقات قابل توجهی برای بهبود عملکرد جوجه های گوشتی با استفاده از برنامه محدودیت غذایی انجام شده است شرتک آربوراکرز برنامه کاربردی محدودیت غذایی در سنین اولیه را سبب کاهش عارضه آسیت ، مشکلات پا و عارضه مرگ ناگهانی در طیور می شود را مورد آزمایش قرارداده و آن را تویه می نماید.

هدف برنامه آن است که جوجه ها تا 21 روزگی وزنی معادل 90-85 درصد وزن استاندراد این سن را داشته باشند برای تحقق این هدف جیره شاهد با تراکم پایین ماد مغذی (دارای انرژی و پروتئین پایین ) تا 21 روزگی در دسترس جوجه ها قرارداده می شود سپس تا 35 روزگی جیزه رشد و تا سن کشتار (حداقل 49 روزگی) جیره پایانی در اختیار جوجه ها قرار می گیرد سطوح مواد مغذی جیره برای کنترل آسیت در جدول شماره 18 منعکس شده است .

 

استانداردهای معمول جوجه گوشتی آربوراکرز ( بر اساس گرم)

مرغ و خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

85.0

10.1

149

149

135

175

1

07.1

22.1

471

322

265

440

2

24.1

45.1

986

515

355

795

3

40.1

68.1

1750

764

455

1250

4

56.1

94.1

2761

1011

520

1770

5

73.1

24.2

4074

1313

585

2355

6

90.1

58.2

5586

1512

585

2940

7

 

خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

85.0

10.1

153

149

135

180

1

06.1

20.1

484

330

276

456

2

23.1

43.1

1032

548

382

839

3

38.1

65.1

1829

797

486

1325

4

54.1

91.1

2911

1083

565

1890

5

71.1

21.2

4337

1426

646

2536

6

87.1

50.2

5949

1611

645

3181

7

 

مرغ

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

86.0

10.1

146

149

135

170

1

08.1

23.1

458

312

254

424

2

25.1

47.1

939

481

328

751

3

42.1

72.1

1669

729

424

1175

4

58.1

98.1

2606

938

475

1650

5

75.1

29.2

3804

1197

524

2174

6

94.1

73.2

5236

1432

525

2699

7

 

استاندارد جوجه گوشتی fs آربوراکرز ( براساس گرم)

مرغ و خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

85.0

10.1

153

149

135

180

1

07.1

22.1

476

323

265

445

2

24.1

45.1

998

522

360

805

3

40.1

68.1

1764

766

455

1260

4

56.1

94.1

2785

1021

525

1785

5

73.1

24.2

4109

1324

590

2375

6

90.1

59.2

5624

1515

585

2960

7

 

 

 

 

 

 

خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

85.0

10.1

158

149

135

180

1

06.1

20.1

489

330

276

456

2

23.1

43.1

1045

548

382

839

3

38.1

64.1

1843

797

486

1325

4

54.1

91.1

2911

1083

565

1890

5

71.1

21.2

4337

1426

646

2536

6

87.1

50.2

5949

1611

645

3181

7

 

مرغ

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

86.0

10.1

150

149

135

175

1

08.1

23.1

463

313

254

429

2

25.1

47.1

951

488

332

761

3

42.1

73.1

1682

731

424

1184

4

58.1

98.1

2629

947

479

1664

5

75.1

29.2

3836

1208

529

2192

6

94.1

73.2

5272

1435

525

2717

7

 

 

 

 

 

 

 

 

استانداردهای FSY جوجه گوشتی آربوراکرز ( بر اساس گرم)

مرغ و خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

84.0

10.1

143

149

135

170

1

06.1

20.1

456

313

260

430

2

23.1

44.1

966

510

355

785

3

40.1

70.1

1729

763

450

1235

4

57.1

97.1

2763

1034

525

1760

5

75.1

28.2

4121

1358

595

2355

6

92.1

58.2

5693

1572

610

2965

7

12.2

11.3

7558

1865

600

3565

8

 

خروس

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

84.0

10.1

147

149

135

175

1

05.1

19.1

468

321

271

446

2

22.1

42.1

1010

542

382

828

3

38.1

65.1

1808

798

482

1310

4

55.1

94.1

2914

1105

569

1880

5

73.1

25.2

4388

1474

657

2536

6

89.1

49.2

6063

1676

672

3208

7

09.2

05.3

8099

2036

667

3875

8

 

 

 

 

 

 

مرغ

ضریب تبدیل غذایی

جمع                هفتگی

مصرف خوراک (گرم)

جمع                هفتگی

افزایش وزن

بدن (گرم)

وزن بدن

(گرم )

سن

(هفته)

84.0

10.1

139

149

135

165

1

08.1

24.1

447

309

249

414

2

24.1

44.1

920

473

328

742

3

43.1

77.1

1658

738

418

1160

4

59.1

98.1

2608

950

481

1640

5

78.1

36.2

3869

1261

533

2174

6

96.1

67.2

5335

1466

548

2722

7

16.2

18.3

7030

1696

533

3255

8

 

در صد بازده گوشت سفید جوجه های گوشتی معمول با تولید بالا

سن (روز)

معمول X با تولیدبالا

معمول

FSY

42

 

1.16

4.18

49

4.17

8.16

8.18

56

1.18

 

3.19