بهداشت گوشت مرغ
بهداشت گوشت مرغ
گوشت طیور یکی از منابع مهم پروتئینی در تغذیه انسان است و از دسته گوشتهای سفید محسوب میشود. در کشور ما گوشت مرغ، نسبت به گوشت دیگر طیور بیشترین مصرف را دارد. گوشت مرغ به دلیل خصوصیاتی از قبیل کیفیت خوب پروتئینی، چربی کمتر، طبخ آسان و سریع، هضم آسان، نسبت به سایر گوشتها ارجحیت دارد. دارای 20 ـ 5/17 درصد پروتئین، 60% ـ 56 آب، 1 تا 2 درصد املاح و 24 ـ 18 درصد چربی میباشد. لازم است در هنگام خرید گوشت مرغ به یک سری نکات توجه کنید: * گوشت مرغ را حتما از فروشگاههای معتبر بخرید و در موقع خرید حتما به بستهبندی و تاریخ انقضا و شرایط نگهداری آن توجه کنید. * توجه داشته باشید به علت ذبح غیر استاندارد، لاشه این مرغها اکثرا دارای نقاط خون مردگی و ضربدیدگی میباشد و به علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی در حمل و نقل و ذخیرهسازی دارای آلودگیهای میکروبی است. * بعد از اطمینان از معتبر بودن فروشگاه به پوست لاشه مرغ دقت کنید. پوست لاشه باید به طور یکنواخت روی بدن کشیده شده و عاری از هر نوع پارگی، کوفتگی، رنگپریدگی و علائم غیرطبیعی باشد. * استخوان سینه مرغ باید کاملاً مستقیم و بدون شکستگی یا انحای غیرعادی بوده و عضلات آن برجسته و سفت و محکم از زیر پوست مشخص باشند. * سطح بدن باید درخشنده و مرطوب بوده و بوی غیر طبیعی استشمام نگردد، چنانچه سطح بدن در اثر دست زدن لیز و چسبنده و یا لزج به نظر برسد، دلیل بر کهنگی آن است. * در هنگام خرید یا استفاده از گوشت مرغ حتما به رنگ ماهیچه رانها و بقیه بدن مخصوصا سینه که سفیدرنگ است دقت کنید. مشاهده رنگهای غیرعادی در گوشت نشاندهنده کهنگی و معایب دیگری از جمله بیماریها و آلودگی ثانوی میکروبی است. * در مورد رانها بعد از کندن پوست دقت کنید که دارای خونریزیهای زیر پوستی نباشد و گوشت آن شفاف و صورتیرنگ به نظر برسد. * توصیه دیگر در مورد مصرف جگر مرغ است. به علت استفاده بیرویه از واکسنها و آنتیبیوتیکها در پرورش صنعتی طیور و تجمع بازمانده دارویی آنها در کبد، مصرف جگر مرغ توصیه نمیشود و حتیالامکان به میزان کمتری از آن استفاده کنید. * پوست طیور نیز منبعی برای این باقیمانده دارویی است. بنابراین بهتر است هنگام مصرف ابتدا پوست مرغ را کنده و سپس آن را طبخ کنید. منابع و ماخذ مورد استفاده : |