نکات پیشگیری از ابتلا آنفلوانزای مرغی
سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه نخستین مورد از آنفلوانزای پرندگان در تالاب انزلی تایید شده اعلام کرد: لازم است برایتامین سلامت اجتماعی موارد بهداشتی رعایت شود.
از دست زدن به پرندگان وحشی و اهلی و تماس با گوشت خام, پر, مدفوعو سایر مواد زائد آنها خودداری کنید.
هرگونه مرگ و میر پرندگان اهلی و وحشی, حتی در تعداد کم را به مراکز بهداشتی گزارش دهید.
مرغ, خروس و سایر پرندگان خود را در فضای باز رها نکنید و از تماس آنها با پرندگان وحشی جلوگیری نمایید.
از مصرف گوشت نیم پز, تخم مرغ خام و نیم پز خودداری کنید.
درصورت تماس با پرنده یا محصولات پرندگاناهلی و وحشی,کندن پر پرندگان یا دست زدن به تخم آنها, دست های خود را به دقت با آب و صابون بشویید.
کودکان را از حضور در مرغداری ها و مراکز نگهداری و پرورش هر نوع پرنده منع نمایید.
افرادی که در تماس با پرندگان آلوده یا تلف شده هستند به دقت به علائم این بیماری در بدن خود توجه و در صورت مشاهده آنها به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
این علائم عبارتند از: شروع ناگهانی بیماری با تب و لرز, سردرد, دردعضلانی, بی حالی, بی اشتهایی, ریزش اشک, سوزش و قرمزی چشم, سرفه خشک, درد شدید گلو, انسداد و ترشح از بینی.
بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی بوده و از طریق ترشحات تنفسی هنگام سرفه, عطسه و ترشحات بینی منتقل می شود.
رعایت نکات بهداشتی فردی همچون شست وشوی دست ها پس از عطسه و سرفه, استفاده از دستمال تمیز موقع سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی, خودداری از روبوسی و دست دادن با دیگران, انتقال بیماری را کاهش می دهد .
|