نکات پیشگیری از ابتلا آنفلوانزای مرغی

نکات پیشگیری از ابتلا آنفلوانزای مرغی
 

نکات پیشگیری از ابتلا آنفلوانزای مرغی

  سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه نخستین مورد از آنفلوانزای پرندگان در تالا‌ب انزلی تایید شده اعلا‌م کرد: لا‌زم است برای‌تامین سلا‌مت اجتماعی موارد بهداشتی رعایت شود.

از دست زدن به پرندگان وحشی و اهلی و تماس با گوشت خام‌, پر, مدفوع‌و سایر مواد زائد آنها خودداری کنید.

هرگونه مرگ و میر پرندگان اهلی و وحشی‌, حتی در تعداد کم را به مراکز بهداشتی گزارش دهید.

مرغ‌, خروس و سایر پرندگان خود را در فضای باز رها نکنید و از تماس آنها با پرندگان وحشی جلوگیری نمایید.

از مصرف گوشت نیم پز, تخم مرغ خام و نیم پز خودداری کنید.

درصورت تماس با پرنده یا محصولا‌ت پرندگان‌اهلی و وحشی‌,کندن پر پرندگان یا دست زدن به تخم آنها, دست های خود را به دقت با آب و صابون بشویید.

کودکان را از حضور در مرغداری ها و مراکز نگهداری و پرورش هر نوع پرنده منع نمایید.

افرادی که در تماس با پرندگان آلوده یا تلف شده هستند به دقت به علا‌ئم این بیماری در بدن خود توجه و در صورت مشاهده آنها به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

این علا‌ئم عبارتند از: شروع ناگهانی بیماری با تب و لرز, سردرد, دردعضلا‌نی‌, بی حالی‌, بی اشتهایی‌, ریزش اشک‌, سوزش و قرمزی چشم‌, سرفه خشک‌, درد شدید گلو, انسداد و ترشح از بینی.

بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی بوده و از طریق ترشحات تنفسی هنگام سرفه‌, عطسه و ترشحات بینی منتقل می شود.

رعایت نکات بهداشتی فردی همچون شست وشوی دست ها پس از عطسه و سرفه‌, استفاده از دستمال تمیز موقع سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی‌, خودداری از روبوسی و دست دادن با دیگران‌, انتقال بیماری را کاهش می دهد .