تخم مرغ فراتر از غذا
تخم مرغ فراتر از غذا تخم مرغ ماده غذایى شناخته شده اى است که از نظر کیفیت بعد از شیر مادر و در رتبه دوم قرار مى گیرد. تخم مرغ نه تنها یکى از با کیفیت ترین منابع پروتئینى است بلکه تقریبا" داراى تمامى ویتامینها (بجز ویتامین C) و مواد معدنى مورد نیاز بدن انسان است. به عبارت دیگر، تخم مرغ بهترین منبع پروتئینى است که حاوى ویتامینها و مواد معدنى ضرورى نیز است که به عالى ترین وجه ممکن بسته بندى شده است . آنچه که همیشه در مورد تخم مرغ در ذهن متصور مى شود خاصیت تغذیه اى آن است ولیکن تخم مرغ داراى اثرات دیگرى نیز مى باشد که این ماده پروتئینى با ارزش را از سایر مواد غذایى مجزا مى سازد. که مواردى که در ذیل آمده است از آنجمله اند:1- مصرف یک تخم مرغ درروزبه حفظ سلامت چشم هاکمک مى کندواگرتخم مرغ باماده "لوتئین "غنى شده باشدمى تواندازبروزنابینایى نیزپیشگیرى کند. . لوتئین یک رنگدانه زردرنگ است که بطورطبیعى درزرده تخم مرغ ,ذرت و هویج یافت مى شودوازبروزاستحاله ماکولاچشم پیشگیرى مى کند محققان به منظورافزایش مقدارلوتئین تخم مرغ ,به مرغهاخوراک ذرت یاسویادادندکه بالوتئین جامداستخراج شده ازگل همیشه بهارو سایرگیاهان غنى شده بود.2- یک گروه از محققان آمریکایى موفق شدند یک ژن خارجى را وارد دى ان اى(DNA) جنین مرغ کنند. هنگامى که این جنین مرغ به سن بلوغ برسد مى تواند تخمهاى بگذارد که داراى پروتئینى است که همان ژن خارجى آن را کدگذارى کرده است. دانشمندان پروتئینهاى دارویى رااز سفیده این تخم مرغها جدا مى کنند و به صورت دارو در اختیار بیماران قرار مى دهند. هر کدام از این تخم مرغها مى تواند حاوى 17 میلى گرم یا بیشتر از پروتئین با خواص دارویى مورد نظر باشد که براى چند نوبت مصرف یک بیمار کافى است.3- غنى سازى تخم مرغ با اسیدهاى چرب غیر اشباع n-3موجب افزایش مقادیر این مواد در رژیم غذایى روزانه افراد مى گردد و بدلیل اینکه متابولیت هاى عوامل مذکور در بدن انسان آثارى همانند کاهش ویسکوزیته و فشار خون ، کاهش تجمع پلاکتها و بى نظمى هاى قلبى دارند و نیز موجب پایین نگاه داشتن سطح ترى گلسیرید خون مى شود, بنا براین افزایش مصرف اسیدهاى چرب غیر اشباع n-3 از طریق تخم مرغ هاى غنى شده موجب بهبود وضعیت سیستم ایمنى و پیشگیرى از بیماریهاى قلبى مى گردد. 4- تجویز زرده تخم مرغ داراى عوامل ایمنى زاى ضد کاندیدا در بیمارانى که دچار اگزما و آلزایمر بودند در بهبود آنها تاثیرات مثبت داشته است. این مطالعه در آمریکا صورت گرفته است.5- طى آزمایشى مرغها را جهت تولید تخم مرغهاى حاوى پادتن ضد ایدز در معرض ویروس HIV قرار دارند. استحصال پادتن از این تخم مرغها جهت درمان افراد آلوده بعنوان یک طرح مطرح است.6- دانشمندان هندى بزودى خواهند توانست از تخممرغ براى درمان مارگزیدگى استفاده کنند. سوبا رائو مدیر علمى بنیاد تحقیقات علمى ویتال مالیا در بنگلور گفت شیوه جدید، شامل گرفتن پادتن از تخمکهاى مرغ براى ساختن پادزهر است. تخمکهاى مرغ در زرده تخممرغ متمرکز شده است. 7- لیزوزیم، آویدین و فسفوتین و سایر مواد شیمیایى راکه سودمندى آنها جهت بهبود زندگى انسان شناخته شده استرا مى توان از تخم مرغ استخراج نمود. اسید سیالیک و سیال اولیگو ساکارید ها که از اجزا مهم شیر مادر در انسان بوده و اولین خط دفاعى بر علیه اجرام بیماریزا، ویروسها و سموم را ایجاد مى نمایند را ژاپنیها در مقیاس تجارى از تخم مرغ جدا نموده اند. کاربرد سیال اولیگوساکاریدهاى استخراج شده از زرده تخم مرغ، جهت ممانعت از عفونت روتاویروس ، که یکى از عوامل اصلى گاستروآنتریت نوزادان مى باشد، گزارش شده است. 8- محققین جهت کنترل بیمارى تورم پستان در گاو از زرده تخم مرغ خشک شده استفاده نموده اند که بوسیله مرغهاى ایمن در برابر استافیلوکوکسى ها و استرپتوکوکسى ها تولید گشته است. 9- طبق یافته هاى جدید محققان، زنانى که در طول دوران نوجوانى خود تخم مرغ بیشترى نسبت به همسالان خود مصرف کرده باشند در خطر کمترى از نظر ابتلا به سرطان سینه هستند .طبق نظر پژوهشگران دانشگاه هاروارد تخم مرغ به علت سطح بالاى آمینو اسیدهاى ضرورى ویتامینها و مواد معدنى باعث محافظت فرد در برابر سرطان سینه میشود. محققان عنوان کرده اند که دلیل این مساله ممکن است این باشد که تخم مرغ با اتصال به هورمون جنسى استروژن در دستگاه گوارش باعث بروز چنین اثرى در کاهش سرطان میشود.10- همچنین در کتب قدیمى طب نیز از خواص درمانى تخم مرغ صحبتهاى زیادى بعمل آمده است که بعضى از آنها به شرح زیر است: مطابق آنچه در کتب طب سنتى آمده است مالیدن تخم مرغ پخته مخلوط با زعفران جهت تسکین درد و ورم بواسیر و با عسل جهت بر طرف شدن کک مک و آثار سیاهى جلد(پوست) نافع است و چون چهار تا پنج عدد زرده را با زیره کرمانى و گل بابونه پس از کوبیدن مخلوط کرده ، بر پارچه آب ندیده بمالند و آنرا روى آتش ملایم گرم کرده ، بر کمر ببندند درد آن را تسکین مى دهد و چون زرده را گرم کرده روى دمل بگذارند و روى آن پارچه اى بچسبانند، باعث سرباز کردن آن شده و زخم آن را التیام مى دهد.11- دانشمندان به کمک پوسته تخم مـرغ به میزان فشار و نوع انفجارهواپیماها پـى بردند. به نوشته نشریه علمى ویسن شافت آلمـان در اینترنت, محققان با ساخت یک نمونه شـبیـه سازى شده باپوسته تخم مرغ به ارتباط میان فشار انفجار و تعداد ذرات و اجزا به جـاى مانده از انفجار پى بردند. این پژوهشگران با انفجار پوسته تخـم مـرغ در هوا توانستند ازمیزان بزرگى, اندازه و شکل قطعات و تکه هاى شکسته شـده مـوجـود, فشار, شدت و نوع انفجار را تعیین کنند. به گفته هانس یورگن هرمان و همکارانـش در دانشگاه اشتوت گارت نمونه شبیهسـازى شـده مى تواند پس از انفجار هواپیماهـا مـشخـص کند که علت انهدام هواپیما, آتـش سـوزى و یا بمب گذارى بوده است. دانشمندان براى این کار ابتدا مـحتـویـات تخم مرغ را خالى و پوسته آن را خشک و سپس آن را با ترکیبـى از هیـدروژن و هـوا پـر کردند و این ترکیب گازى را آتش زدند. پژوهشگران سپس آنها را بـه کمـک پـرتـاب کننده هایى روى دیوار یا کف زمین پـرتـاب کردند. پژوهشگران تکهها و اجزا پوسته تخم مرغ ها را جمع و از لحاظ میزان و تعداد بـزرگـى, آنها را بررسى کردند. دانشمندان پس از بررسى هاى خود دریافتند, انفجارها در مقایسه با ضربات سخت و شدید, اجزا و تکه هاى بیشتر و کوچکترى تولید مى کنند. به عبارت دیگر هرچه فشار انفجـار بیـشتـر باشد به همان نسبت ویرانى و خرابى بیشتـر است و به همان نسبت نیز اجزا و تکـه هـاى بزرگ اما کمترى تشکیل مى شوند. به گفته پژوهشگران این دانـشگـاه, میـزان بزرگى این اجزا مى تواند با یـک معـادلـه ریاضى محاسبه شود. به کمک چنین معادلاتى پیش از این براى پـى بردن به میزان کمیت شیشه هاى شکسته و یـا خرده سنگ استفاده مى شده است. ارتباط میان فشار و بزرگى اجـزا نـه فقـط براى تخم مرغ بلکه براى پوشش هاى بستـه و محفوظ دیگر نظیـر تـانکـرهـاى گـاز و یـا هواپیماها نیز مهم و تعیین کننده است بـه شرط آنکه پس از وقوع یک سانحه هوایى و یا انفجار گاز, اجزا و تکه هاى کافى در محـل یـافت شود, مى توان به کمـک نمونـه پوسته تخم مرغ علت انفجار را بیان کرد. 12- تخم مرغ و چسب هاى تاریخى تاریخچة ساخت و کاربرد چسب به دوران ماقبل تاریخ برمى گردد، یعنى به زمانى که انسانها در غار زندگى مى کردند. نقاشى هاى کشف شده برروى دیوار غارها نشان مى دهد اجداد هنرمند و غارنشین بشر امروز براى نقاشى کردن، رنگهاى مورد نظر خود رابا تخم مرغ، خون خشک شده و شیرة گیاهان مخلوط مى کردند تا خاصیت چسبندگى پیدا کند و بر روى سنگها بهتر بنشیند. بعدها مصریان باستان و سایر تمدنها یاد گرفتند که براى تهیه چسب هاى محکمتر، پوست و استخوان حیوانات را بجوشانند تا به مواد چسبنده بهترى دست پیدا کنند. امروزه دیگر از چسبهاى طبیعى کمتر استفاده مى شود وچسبهاى بسیار محکم از ترکیبات شیمیایى ساخته مى شوند و بعضى حتى تا چند تن فشار را به راحتى تحمل مى کنند. 13- نقش تخم مرغ در رژیم هاى غذایى بعد از عمل جراحیرژیم غذایى مایعات غلیظبیمارانى که دوران حاد بیماریها را تا حدودى سپرى نموده اند، با بهبودى نسبى خود مى توانند از رژیم غذایى مایعات غلیظ استفاده نمایند.مواد مجاز در این رژیم غذایى علاوه بر مایعات مجاز در رژیم غذایى مایعات رقیق شامل مواد دیگرى مى شود که تدریجا مى توان وارد برنامه غذایى بیمار نمود. این مایعات شامل شیر بدون چربى، شیر معولى، مخلوط شیر و تخم مرغ و سوپ هاى تهیه شده از گوشت تازه، حبوبات یا غلات و سبزى مى باشد. این سوپ ها پس از آماده شدن باید صاف شوند و سپس مصرف شوند. باید دقت شود که این مایعات تدریجى و با حجم کم وارد برنامه غذایى بیمار شود و به تدریج حجم مایعات هر وعده را افزایش داده و فاصله وعده ها را زیادتر کرد، تا اینکه به 6 وعده در شبانه روز برسد. در صورتى که بیمار منعى در مصرف خامه نداشته باشد مى توان به مایعات مجاز در این رژیم غذایى خامه اضافه نمود و به این ترتیب کالرى دریافتى بیمار را افزایش داد در صورتى که بیمار بتواند رژیم غذایى مایعات غلیظ را به خوبى تحمل نماید با بهبودى بیشتر و کاهش عوارض بیمارى مى تواند از رژیم هاى غذایى نرم که رژیم کامل تر است استفاده کند
ارسال شده توسط : مجید حسینی mfh6465@yahoo.com
|