گلوتن ذرت

گلوتن ذرت
گلوتن ذرت

کنجاله گلوتن ذرت یک فراورده فرعی حاصل از تولید نشاسته ذرت یا عصاره (شربت )ذرت است .این ماده غنی از پروتئین بوده و به عنوان مکمل پروتئینی در خوراک دام ٬طیور و حیوانات خانگی بکار برده میشود . این ماده خوراکی حدود ۶۰ درصد پروتئین ٬حدود ۲ درصد فیبر خام ٬ ۶/۱۲ درصد NDF و ۵/۴ درصد ADF داشته و کمی بیش از ذرت TDN دارد . پروتئین کنجاله گلوتن ذرت نسبتاً به آهستگی در شکمبه تجزیه میشود . برخی از انواع این محصول در مناطق جهان وجود دارد که ۴۱ درصد پروتئین داشته و فیبر خام آن به ۵ درصد میرسد که ضمناً دارای TDN کمتری در حدود ۷۸درصد میباشد و در مقایسه با انواع دارای ۶۰ درصد پروتئین ارزش غذایی کمتری دارند .

کنجاله گلوتن ذرت را اصولاًبیش از پانزده درصد کنسانتره یا ۲۵/۲ کیلو گرم بازاء هر گاو در روز بکار نمی برند زیرا در مقادیر بالاتر از این سطوح خوشخوراکی کمی دارد .

                                                                مآخذ :مجله بر آیند شماره ۲