درباره پرورش گوساله های شیری

درباره پرورش گوساله های شیری
درباره پرورش گوساله های شیری
  •  
    • برای قطع شیر گوساله ها ۴۳%از تولید کنندگان به عامل سن٬ ۲۷%به مقدار مصرف کنسانتره و حدود ۲۷% نیز به وزن توجه میکنند .
    • بیش لز ۶۰%گاوداران گوساله ها را حد اقل در سن ۸ هفتگی از شیر میگیرند .  

    جدول:مراحل نمو و توسعه دستگاه گوارش گوساله ها

     

     

    مرحله

    مدت زمان

    خوراک مورد نیاز

    فاز پیش نشخوار

    شیر دان مهمترین جزءدستگاه گوارش دراین مرحله است

    از تولد تا۲ الی ۳ هفتگی

    در صورتیکه از خوراک خشک (استارتر )استفاده نشود این مرحله بطول می انجامد .

    شیر یا جایگزین شیر مرغوب به همراه استارتر و آب

     

    فاز انتقالی

    از زمان که گوساله شروع به خوردن استارتر میکند تخمیر شکمبه ای آغاز میشود.تولید اسیدهای چرب فرار حاصل از تخمیر قندها عامل رشد و نمو شکمبه می باشند .

    از تولد تا ۲الی ۳ هفتگی تا قطع شیر

    زمان این مرحله در صورت تغذیه شیر به مدت طولانی تری افزایش پیدا میکند.

    شیر یا جایگزین شیر مناسب به همراه استارتر و آب

    میزان مصرف استارتر گوساله به سلامت دام٬نرخ رشد٬در دسترس بودن آب تمیز و برنامه تغذیه ای واحد بستگی دارد .

    فاز نشخوار

    خوراک خشک تنها منبع غذایی در این مرحله است . شکمبه مهمترین جزء دستگاه گوارش می باشد و میکرو ارگانیسم های آن مسئول تجزیه مواد غذایی و تولید پروتئین وVFA هستند.

     

     

     

    از زمان قطع شیر به بعد

     

    پس از قطع شیر ٬شکمبه قسمت اعظم انرژی و پروتئین مورد نیاز گوساله را تامین می نماید ٬ برخی از مواد مغذی نیز از روده کوچک جذب می شوند.

     

     

    •  
      • تولید اسیدهای پر چرب فرار (VFA) عامل رشد و نمو سریع بافت های شکمبه گوساله ها می باشند٬ اسیدهای چربی که عمدتاً باعث بهبود این فعالیت های متابولیکی می شوند بوتیرات و پروپیونات هستند .
      • استفاده از علوفه خشک در تغذیه گوساله های شیر خوار به بهینه شدن  نمو شکمبه کمک می کنند و ترجیحاً باید از هفته هشتم پس از تولد این کار را شروع کرد .
      • هرگز قبل از سن ۴ هفتگی گوساله ها را از شیر نگیرید ٬زیرا دستگاه گوارش به اندازه کافی رشد نیافته تا مقدار کافی خوراک خشک هضم و جذب نماید .
      • گوساله هایی که از بدو تولد آب آزاد در اختیا ر دارند افزایش وزن روزانه بیشتری داشته ٬استارتر بیشتری مصرف کرده و کمتر دچاراسهال میشود .  

       

      مآخذ: مجله برآیند ش۵

       

        BAMN PUBLICATIONS.۱۹۹۷