چگونه تخم مرغ تازه را از تخم مرغ کهنه تشخیص دهیم
1- محلولی از آب نمک با غلظت 165 گرم در یک لیتر آب درست کرده و تخم مرغ را درون آن بیندازد. تخم مرغ یک روزه در ته محلول به صورت افقی می ماند. تخم مرغ 8 روزه به طور مایل در عمق محلول قرار می گیرد و تخم مرغ کهنه تر از یک ماه روی آب شناور می ماند.
2- روش دیگر از طریق شکستن تخم مرغ است. بدین ترتیب که سفیده تخم مرغ به صورت یک لایه یکنواخت و ضخیم در ظرف پخش می شود در حالی که سفیده تخم مرغ کهنه دارای یک لایه چسبیده و ضخیم دور زرده و لایه دیگری به صورت آبکی در حاشیه می باشند. زرده تخم مرغ تازه، گردبوده و غشا اطراف آن سفت می باشد. در حالی که زرده تخم مرغ کهنه فاقد غشا سفت بوده و این غشا به آسانی پاره شده و زرده پخش می شود.
3- برای تشخیص تازگی یا کهنگی تخم مرغ، ابتدا محلول آب نمک ده درصد را تهیه کرده(در 900 گرم آب، صد گرم نمک حل شود) و تخم مرغ ها را درون آن بیندازد وبه طرز قرار گرفتن آنها توجه نمایید. چنانچه تخم مرغ در ته ظرف قرار گرفت دلیل برتازه بودن و اگر در وسط آب نمک شناور باشد، کهنه است که دو حالت دارد. اگر به حالت عمودی غوطه ور باشد کهنه و اگر به صورت افقی شناور بماند خیلی کهنه است.
|