بررسی آماری میزان آلودگی جوجه های یکروزه استان قم به مایکوپلاسما سینویا طی دوره زمانی شش ماهه
خلاصه مقاله :
باوجود پیشرفتهای بسیار زیاد در رویه تشخیص ، واکسیناسیون و درمان ، CRD یکی از مهمترین بیماریها در نواحی تولیدی طیور در دنیا میباشد . مایکوپلاسماها ، میکروارگانیسمهایی از کلاس Mollicutes میباشند . درگیری با باکتری مایکوپلاسما سینویا را میتوان در مرغها و بوقلمونها مشاهده نمود . بطور معمول ، بیماری با باکتری فوق ، همراه با Synovitis یا AirSaculitis میباشد .
این بیماری ، در اغلب نواحی تولیدی طیور در جهان و بخصوص مزارع پرورش طیور تخمگذار ، شایع میباشد . ممکن است ، میزان شیوع بیماری ، بالا باشد . انتشار این بیماری نیز به سرعت صورت می پذیرد .
بر اساس شواهد بدست آمده ، بیماری فوق به سرعت میان سالنهای موجود در یک مزرعه منتشر میشود . بیماری با مایکوپلاسما سینویا ، گاها بدون نشانه بوده و تلفات آن کمتر از ده درصد میباشد . دوره کمون این بیماری طولانی بوده و عموما از 11 تا 21 روز پس از انتقال ، متغیر میباشد .
با توجه به مسائل یادشده و به منظور بررسی میزان آلودگی جوجه های یکروزه در مزارع پرورش طیور گوشتی استان قم ، به انجام مطالعه ایی آماری پرداختیم . نتایج این آزمایشات حاکی از آلودگی 11.02 درصدی نمونه های ارسالی داشت . حداقل تیتر موجود در بین نمونه ها ، یک و حداکثر تیتر مشاهده شده ، 8367 بود . میانگین تیترهای بدست آمده نیز 488.20 برآورد گردید .
وبلاگ شخصی :
WWW.AlirezaGaeeni.Blogfa.Com
کلمات کلیدی : مایکوپلاسما سینویا ، الایزا ، جوجه های گوشتی ، استان قم .
متن کامل مقاله ( Full Text ) بزودی منتشر میشود .
|